€ 3.545 Opgehaald
€ 10.000 Ons doel
35% Bereikt

Eén op de drie mensen krijgt in hun leven de diagnose kanker. Van hen haalt bijna de helft het niet. Kankeronderzoeker Anika Nagelkerke is vastbesloten de behandeling van kanker te verbeteren. Zowel in haar labjas, als op haar fiets.

 

  "Voorspellen welke behandeling of welk medicijn een patiënt zal doen genezen van kanker blijkt ontzettend ingewikkeld. Het bestrijden van kanker is alsof je een bewegend doel probeert te raken: kankercellen veranderen voortdurend en houden zich verborgen tussen de gezonde cellen."

 

Anika's onderzoek richt zich op het begrijpen van de reactie van kankercellen op therapie. In haar laboratorium probeert haar team tumoren zo nauwkeurig mogelijk na te bouwen. Dit stelt ze in staat te bepalen welke factoren in een tumor belangrijk zijn voor de respons op behandeling. Deze informatie wil haar team gebruiken om te voorspellen welke behandeling het beste zal werken bij welke patiënt. En op die manier hopen zij de behandeling te verbeteren.

10.000 voor 10.000

In 10.000 voor 10.000, is Anika van plan 10.000 kilometer te fietsen om zo € 10.000 in te zamelen om haar onderzoek te ondersteunen.

Sponsort u haar kilometers en helpt u haar dit onderzoek uit te voeren?

Over Anika Nagelkerke

Anika Nagelkerke werkt als universitair docent bij het Groningen Research Institute of Pharmacy aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze schrijft over zichzelf:

"Ik ben een jonge wetenschapper, bezig met het opzetten van mijn eerste onafhankelijke onderzoeksgroep. Wetenschap is mijn passie en ik ben vooral benieuwd naar hoe de biologie in elkaar steekt. Deze nieuwsgierigheid pas ik toe in mijn onderzoek naar kanker. Ik wil daarmee een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Kanker heeft geen voorkeur en het kan ons allemaal overkomen. Kankerpatiënten en de mensen om hen staan er niet alleen voor. Iedere dag werken we hard om nieuwe strategieën te bedenken om kanker te bestrijden. Het ontwikkelen van deze technologieën kost echter geld, veel geld. Materialen en apparatuur zijn erg duur. Via deze actie, hopen we een begin te kunnen maken. 

Naast wetenschap, is fietsen mijn grote passie (onmiskenbaar…). Fietsen maakt gelukkig, geeft je vrijheid en biedt een meer intense beleving van je omgeving. Op de fiets wordt mijn creativiteit aangewakkerd en menig wetenschappelijk experiment wordt dan ook al fietsend bedacht. Ik ga fietsen voor kankeronderzoek. Mag ik op uw steun rekenen?"