Thumb 4dbbcea4e38d8b7d51a1999ab1ba7f297834176e
This is the fundraising page of Tetske
€ 250 raised
€ 250 My goal
100% Reached
Fundraising page closed

Eind september vertrek ik naar Suriname om in 12 weken mijn sociale en tropen coschap te lopen. Het grootste gedeelte van mijn tijd zal ik doorbrengen in Paramaribo waar ik ga meelopen bij de afdeling gynaecologie, een huisarts en een vrouwen kliniek. Daarnaast zal ik nog een week op zending gaan naar een van de posten in de afgelegen gebieden in Suriname. 90% van de bevolking in Suriname bevind zich in de steden langs de kust. Het hele binnenland waar verspreid maar 40.000 mensen wonen krijgt zorg door middel van deze zorg posten waar maar beperkte hulp kan worden verleend. De focus in deze afgelegen gebieden is dan ook niet zozeer het genezen van ziekte, maar het voorkomen van ziekte.
Door mij te verdiepen in de levensstijl, de preventie en het zorgsysteem onder de lokale bevolking hoop Ik veel te leren over de manier waarop de zorg daar werkt. Door dit te vergelijken met de zorg in ons eigen land en al deze ervaringen mee te nemen naar huis, hoop ik een betere en bewustere arts te worden in de toekomst. Daarbij hoop ik ook wat bij te kunnen dragen door mijn kennis en ervaring tot nu toe te delen.

En natuurlijk is het voor mijzelf een ontzettend mooie ervaring om voor langere tijd te mogen werken met de lokale bevolking in een land met zo’n rijke geschiedenis en cultuur. Dit geeft een ervaring en dieper begrip van een land die je als toerist nooit zou kunnen krijgen.

Wanneer ik via crowd funding een bedrag van €250 op haal, verdubbeld het Groninger Universiteits Fonds dit bedrag. De meeste kosten zijn natuurlijk voor mij zelf, maar dit bedrag zal in ieder geval al een deel van mijn leven daar en reiskosten kunnen dekken (het bedrag gaat dus niet direct naar het ziekenhuis). Ik zou het enorm waarderen als je een kleine bijdrage zou willen doen!!