This is the fundraising page of Rianne
Carousel default normal
€ 250 raised
€ 250 My goal
100% Reached
Fundraising page closed

Vanaf 14 oktober zal ik 8 weken mijn coschap tropengeneeskunde in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Suriname, lopen. Eerst zal ik vier weken op de Spoedeisende Hulp lopen en vervolgens vier weken op de Intensive Care. Het AZP ligt in het centrum van Paramaribo en is het grootste ziekenhuis van Suriname. De complexe zorg in Suriname vindt dan ook voor een groot deel plaats in dit ziekenhuis.

Dit coschap is een mooie kans om inzicht te krijgen in de gezondheidszorg in een land waarin de middelen schaarser zijn dan in Nederland. Ik denk ook dat je je klinische blik hier goed kan ontwikkelen. Daarnaast komen hier ziektebeelden voor die je in Nederland weinig tot niet ziet, bijvoorbeeld HIV en Malaria.

Dit avontuur is natuurlijk niet gratis. De meeste kosten zullen voor mezelf zijn, maar als ik via crowdfunding een bedrag van € 250,- ophaal, dan wordt dit bedrag verdubbeld door het Groninger Universiteits Fonds. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Elke bijdrage zou dan ook enorm gewaardeerd worden.