Thumb c17dfa0dc520c54caf41bea362692922a8107120
This is the fundraising page of Mexx
€ 313 raised
€ 250 My goal
125% Reached
Fundraising page closed

Nepal is één van de armste landen ter wereld en mondzorg is hier niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. Pijn aan het gebit is de meest voorkomende oorzaak van verzuim op school of werk. Daarom wil ik tijdens mijn afstudeerstage in Nepal duurzaam bijdragen aan goede mondzorg. Dit wil ik bereiken door noodzakelijke behandelingen uit te voeren en veel aandacht te besteden aan preventie.

Samen met een studiegenoot ga ik drie maanden tandheelkundig vrijwilligerswerk doen in Nepal. De eerste twee maanden gaan wij het lokale mondzorgteam van de Medora Health Foundation in Chitwan helpen. Deze non-profit stichting streeft ernaar de gezondheid van de lokale bevolking duurzaam te verbeteren. De werkzaamheden vinden plaats op het behandelcentrum en bij omliggende scholen. Het lokale team leert graag van Europese tandartsen, daarom hoop ik bij te dragen met de kennis en ervaring die ik in Nederland heb opgedaan. Daarbovenop denk ik dat ik vooral zelf veel ga leren door de andere tandheelkundige problematiek en het werken met een minimale beschikking tot materialen.

Na deze twee maanden gaan wij met the Netherlands Oral Health Society in verschillende afgelegen dorpen tandheelkundige behandelingen doen en mondhygiëne-instructies geven samen met andere Nederlandse tandartsen.

Al met al verwacht ik dat het een reis wordt die bijdraagt aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hopelijk kent deze stage, net als de Himalaya, alleen maar hoge pieken!

Als ik via crowdfunding een bedrag van €250 weet op te halen, wordt dit verdubbeld door het Groninger Universiteitsfonds. Dit bedrag zal een deel van mijn kosten dekken. Ik zou het enorm waarderen als je een (kleine) bijdrage wil doen.

Mexx Pullens, student tandheelkunde.