Picture?height=100&width=100
This is the fundraising page of Lotte
€ 250 raised
€ 250 My goal
100% Reached
Fundraising page closed

Vanaf augustus ga ik 3 maanden stage lopen in het Kumi Hospital te Uganda, een privaat not-for-profit ziekenhuis 7 kilometer van Kumi Town in het Oosten van Uganda. Het ziekenhuis heeft 300 bedden en levert zorg aan een populatie van zo’n 4 miljoen mensen. In dit ziekenhuis zal ik op verschillende afdelingen gaan werken, waarvan een groot deel moeder-kind zorg en chirurgie zal zijn.

Ook buiten het ziekenhuis zal ik meegaan op ‘outreach’ missies waarbij we gezinnen bezoeken die niet de mogelijkheid hebben om naar het ziekenhuis te komen voor de nodige zorg.

Daarnaast ga ik ook deelnemen aan het Apoolo Na Angor (ANA) project, een project opgezet door en voor kwetsbare vrouwen die moeite hebben om zich een goede positie in de maatschappij te verwerven. Het doel van het project is vrouwen te begeleiden tot het punt waarop ze weer terug gaan naar hun eigen omgeving. Dit betreft onder andere vrouwen die weduwe zijn en kleine kinderen hebben en vrouwen met aids of besmet met HIV.

Hierbij komen natuurlijk aardig wat kosten bij kijken, en door zelf via een sponsoringsactie een bedrag van 250 euro op te halen, zal dit verdubbeld worden door het Groninger Universiteits Fonds. Dit zal besteed worden aan mijn reiskosten en benodigde materialen (en gaat dus niet direct naar het ziekenhuis!).

Alle overige kosten zijn uiteraard voor mijzelf.

Elke bijdrage wordt enorm gewaardeerd!!!! Groetjes Lotte