This is the fundraising page of Loes
Normal d6e5fada61f45c1334e31769fbca5f96686dba63
€ 250 raised
€ 250 My goal
100% Reached
Fundraising page closed

Vanaf 10 februari 2020 zal ik gedurende 8 weken een coschap Tropengeneeskunde gaan lopen in het Kumi Hospital in Oeganda. Dit is een regionaal non-profit ziekenhuis gelegen in Oost-Oeganda.

Het ziekenhuis heeft in totaal slechts 300 bedden en levert zorg aan een de gehele omgeving, met een populatie van 4 miljoen mensen. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe de zorg in Kumi Hospital is geregeld en hoe de zorg bereikbaar blijft voor al deze mensen.

Ik ben van mening dat het kennismaken met geneeskunde binnen een andere cultuur en in een andere setting, namelijk eentje waarbij middelen beperkt zijn of niet beschikbaar, bijdraagt aan mijn persoonlijke ontwikkeling als arts en dat ik hier ook echt een betere arts van zal worden.

Aangezien deze stage veel kosten met zich meebrengt, probeer ik met crowd funding wat extra geld te verzamelen. Als ik het streefbedrag van €250,- weet op te halen, zal dit bedrag door het Groninger Universiteits Fonds (GUF) worden verdubbeld naar €500,-. Het geld dat ik krijg, zal vooral worden gebruikt voor persoonlijke doeleinden, zoals een vliegticket, vaccinaties, en verblijf aldaar.