Thumb acf716a3d8f97d6b80976b922c745789b6a8b56b
This is the fundraising page of Lisa
Carousel default normal
€ 200 raised
€ 200 My goal
100% Reached
Fundraising page closed

Als onderdeel van mijn studie ga ik vanaf januari een half jaar onderzoek doen op de KNO-afdeling van het University Hospital in Zürich, Zwitserland.

Ik zal mij verdiepen in de diagnostische nauwkeurigheid van PET/CT en PET/MRI scans bij hoofd-hals tumoren. Deze scans kunnen een voorspeller zijn van hoe de tumor op chemo-radiotherapie gaat reageren. Ik wil uitzoeken of dit voor lymfeklieruitzaaiingen van hoofd-hals tumoren ook het geval is. Lymfeklieren met een verhoogd suikergebruik lichten op deze scans op. Echter zijn de lymfeklieren met PET/CT scans soms moeilijk in beeld te brengen. We hopen met PET/MRI scans betere resultaten te krijgen. Nu worden regelmatig preventief de lymfeklieren in de hals verwijderd bij hoofd-hals kanker, hoewel deze achteraf lang niet altijd positief blijken. Ook worden sommige uitzaaiingen gemist op de scan. Hopelijk kan ik met mijn onderzoek een bijdrage leveren aan betere diagnostiek rondom deze ziekte.

Om mijn stage tot een succes te maken, heb ik deze crowdfunding-pagina opgezet om geld op te halen. Als ik €200 ophaal, wordt dit verdubbeld door het Groninger Universiteits Fonds. Alle kleine beetjes helpen en worden ook zeer gewaardeerd.

Groetjes,

 

Lisa