Thumb 713a4cddd08a05e7d2de515a1c22fa804f08f88e
This is the fundraising page of Larissa
€ 45 raised
€ 250 My goal
18% Reached
6 days left to go End date: 11/04/2020

Op 11 april vertrek in naar Tanzania om daar 2 maanden een coschap Tropengeneeskunde te gaan doen voor mijn studie Geneeskunde. Ik zal stage gaan lopen in het Dodoma Regional Referral Hospital. Dit is een opleidingsziekenhuis waar alle specialistische casuïstiek uit de omgeving naartoe wordt verwezen.

Gedurende deze 2 maanden zal ik als co-assistent onder begeleiding van lokale artsen gaan werken op de afdelingen chirurgie, kindergeneeskunde, gynaecologie en interne geneeskunde. Zo kan ik van verschillende vakgebieden wat leren!

Tijdens deze stage hoop ik te gaan ervaren hoe de gezondheidszorg in Tanzania is geregeld. Er zullen een hoop verschillen zijn met Nederland! Zo zijn de ziektebeelden anders en presenteren patiënten zich vaak in een veel later stadium van hun ziekte. Ik verwacht dat dit een leerzame periode gaat worden en kijk er ontzettend naar uit om het leven daar te gaan ervaren.

Omdat de stage aardig wat kosten met zich mee brengt, probeer ik met deze Crowd Funding actie van het Groninger Universiteits Fonds (GUF) wat extra geld te verzamelen. Wanneer ik het bedrag van €250 heb opgehaald, zal het GUF dit bedrag naar €500 verdubbelen. Dit bedrag zal ik kunnen besteden aan mijn reiskosten en benodigde materialen. Het bedrag gaat dus niet rechtstreeks naar het ziekenhuis.

Het zou fantastisch zijn als je een kleine bijdrage zou willen doen!

Liefs, Larissa

Mocht je mij willen blijven volgen tijdens mijn stage, dan kan dat via mijn reisblog. Op deze blog zal ik, na mijn bachelorstage in Peru, vanaf april ook mijn masterstage in Tanzania beschrijven!

https://aventuradelarissa.wordpress.com/