Picture?height=100&width=100
This is the fundraising page of Hendrien
Carousel default normal
€ 250 raised
€ 250 My goal
100% Reached
Fundraising page closed

Op 5 maart vertrek ik naar Tanzania om 2 maanden een coschap Tropengeneeskunde in het Same District Hospital en het Bwambo Health Center te doen. Het coschap sluiten we af met een uitzending naar de afgelegen stammen met de Flying Medical Doctors.

Het Same District Hospital is een, voor Tanzaniaanse begrippen, groot district ziekenhuis, gerund door de staat. Het Same District beslaat meer dan 300.000 inwoners.

Het Bwambo Health Center ligt zo’n 50 km verder op in de Pare Mountains, de bergketen op de grens met Kenia, op een hoogte van 1500 meter. Het is een katholiek gezondheidscentrum die zo’n 10.000 mensen uit de regio voorziet van medische hulp.

Ik zal in elk center 4 weken meedraaien als coassistent en mij voornamelijk richten op de moeder-kind zorg, interne geneeskunde, chirurgie en spoedeisende zorg. Ook zal ik vanuit beide centers meegaan met de ‘mobile clinics’ naar de omliggende dorpen.

Aangezien deze stage de nodige kosten met zich mee brengt, probeer ik met de Crowd Funding actie van het Groninger Universiteits Fonds (GUF) wat extra geld bij elkaar te krijgen. Wanneer ik een bedrag van €250 heb opgehaald, zal het GUF dit bedrag naar €500 verdubbelen. Dit bedrag zal in ieder geval al een deel van de reiskosten en de kosten voor mijn levensonderhoud daar dekken. Het bedrag gaat dus niet rechtstreeks naar het ziekenhuis. Ik zou het enorm waarderen als je een kleine bijdrage zou willen doen!