This is the fundraising page of Elvira
€ 331 raised
€ 350 My goal
94% Reached
Fundraising page closed

Nog even en dan vlieg ik voor een tropenstage naar Uganda! Twee maanden lang zal ik gaan meewerken in het Kumi Hospital. Dit ziekenhuis heeft 300 bedden en levert zorg aan een populatie voor 4 miljoen mensen. Interessant is om deze gegevens te vergelijken met het Deventer Ziekenhuis (DZ), waar ik momenteel mijn coschappen loop. Het DZ heeft 365 bedden, jaarlijks 20.000 opnames en 300.000 patiënten bezoeken de poliklinieken. Tijdens de stage zal ik gaan ervaren hoe de zorg in Uganda is georganiseerd en hoe dit verschilt met de zorg in Nederland. Ik ben van mening dat ervaring in het buitenland, specifiek in een derde wereld land, bijdraagt aan mijn ontwikkeling tot een goede dokter.

In het Kumi Hospital zal ik onder andere gaan meewerken aan moeder&kind zorg, HIV zorg en 'outreaches' naar plekken die doorgaans lastig te bereiken zijn.

Aangezien deze stage veel kosten met zich meebrengt, probeer ik met crowd funding wat extra geld te verzamelen. Als ik het streefbedrag van €250,- weet op te halen, zal dit bedrag door het Groninger Universiteits Fonds (GUF) worden verdubbeld naar €500,-. Belangrijk om te vermelden is dat het geld wordt gebruikt voor persoonlijke doeleinden, zoals: vliegticket, visum, verblijf en onderhoud.

Alvast heel erg bedankt voor je steun!