Thumb a8bd4a5c513bdaf0955556dc6ef652749c9b2dc2
This is the fundraising page of Ellen
€ 446 raised
€ 250 My goal
178% Reached
Fundraising page closed

In februari start ik met een tropengeneeskunde stage van 8 weken in Zuid Afrika. Het Stanger Hospital ligt in KwaDukuza, 70 km van Durban af. Het ziekenhuis heeft 500 bedden en draagt zorg voor een gebied van 600.000 mensen.

Zuid Afrika heeft veel variatie en veelzijdigheid. Er zijn grote verschillen in cultuur en sociaaleconomische status. Trauma's door criminaliteit en infectieziekten (HIV, malaria, tuberculose) zijn actuele thema's die een grote rol spelen in alledaagse problematiek. Gezien mijn interesse in spoedeisende geneeskunde en chirurgie zal ik tijdens deze stage onder begeleiding van artsen ter plekke meewerken op deze afdelingen. Ik verwacht een ontzettende leerzame periode waarin ik kennis ga maken met een andere cultuur, manier van werken in de gezondheidszorg en vaardigheden kan ontwikkelen om een goede arts te worden.

Aangezien deze stage veel kosten met zich meebrengt, probeer ik met crowd funding extra geld te verzamelen. Als ik het streefbedrag van €250,- weet op te halen, zal dit bedrag door het Groninger Universiteits Fonds (GUF) worden verdubbeld naar €500,-. Dit zal besteed worden aan mijn reiskosten en benodigde materialen (en gaat dus niet direct naar het ziekenhuis!). Het zou fantastisch zijn als je een kleine bijdrage zou willen doen.

Groetjes,
Ellen