This is the fundraising page of Daniel
Normal 1f75e65ebcb62968f4302adcecdabb8b7e7c3f28
€ 46 raised
€ 250 My goal
18% Reached

Op 1 april vertrek ik naar Canada om een onderzoeksproject te beginnen aan de universiteit van Ottawa.  Ik zal daar 5 maanden werken in de onderzoeksgroep van prof. Deryn Fogg.

In mijn project zal ik werken aan het onderzoeken van manieren om biomassa zoals plantaardig afval om te zetten naar waardevolle chemicaliën. De meeste van deze chemicaliën worden momenteel industrieel gemaakt van aardolie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plastics en medicijnen. Vanwege het feit dat aardolie langzaam op raakt, is het van groot belang om alternatieven te zoeken die vernieuwbaar zijn. Biomassa is een van de grootste bronnen van koolstof op aarde en jaarlijks wordt er ontzettend veel plantaardig afval geproduceerd dat voor industriële doeleinden gebruikt zou kunnen worden. In mijn eerste project aan de RUG heb ik geprobeerd een bepaalde reactie toe te passen in biomassa om belangrijke producten te maken, maar vanwege gebrek aan expertise in de groep waren we gelimiteerd in wat we konden doen. De groep in Ottawa waar ik nu naar toe ga is gespecialiseerd in de reactie die ik probeer te doen en door samen te werken, hopen we interessante nieuwe doorbraken te bereiken. Ook is het voor mij een zeer leerzame ervaring om in een buitenlands lab te werken in een totaal andere omgeving.

Zo’n reis brengt natuurlijk veel kosten met zich mee en daarom probeer ik via crowdfunding wat extra geld in te zamelen. Als ik het streefbedrag van €250 behaal zal het Groninger Universiteits Fonds (GUF) het bedrag verdubbelen naar €500. Elke kleine bijdrage helpt!

Alvast bedankt!

Daniël Buwalda