This is the fundraising page of Betty
€375 Raised
€375 My goal
100% Reached

Mijn naam is Betty Lahr en ik ben 23 jaar oud. Momenteel loop ik coschappen in het Medisch Spectrum Twente. Het is altijd al mijn droom geweest om iets studie gerelateerds in het buitenland te doen. Vanaf 06-10-2022 zal die droom werkelijkheid worden tijdens mijn tropenstage in Malawi!

Op 6 oktober 2022 reis ik samen met mijn vriendin Nora af naar Malawi om daar in 8 weken zoveel mogelijk te leren van het vak tropengeneeskunde. Ik zal mijn stage lopen in het Nkhoma Mission Hospital, Nkhoma. Ik denk dat ik enorm veel kan leren van hoe geneeskunde wordt toegepast in een land met een laag sociaaleconomische status. Ik hoop met dit coschap mijzelf nog beter voor te kunnen bereiden op mijn leven als toekomstig arts. Gedurende 8 weken loop ik stage op de volgende afdelingen: kindergeneeskunde, chirurgie, general male en female ward, gynaecologie en oogheelkunde. Daarnaast zal ik ook oefenen met infusen prikken, venapuncties uitvoeren, assisteren tijdens bevallingen, katheters plaatsen, vaccineren, etc. Tijdens mijn stages heb ik veel te maken gehad met verschillende culturen, sociaal economische posities en normen en waarden. Tijdens deze tropenstage wil ik mij focussen op cultuur sensitief werken. Iets dat wat mij betreft een hele belangrijke vaardigheid is van een goede arts. Daarmede zal ik in Malawi ook leren pragmatisch te werk gaan, omdat niet altijd alle hulpmiddelen voor de patiënt beschikbaar zullen zijn. Alles wat ik tijdens mijn tropenstage leer hoop ik daarna toe te kunnen passen tijdens mijn laatste masterjaar. 

Vanuit het Groninger Universiteitsfonds is het mogelijk om een subsidie te ontvangen, deels via crowd funding. Daarom vraag ik jou om een kleine bijdrage te leveren voor tijdens mij stageperiode. Help jij mee om mijn droom waar te maken? Alvast hartelijk bedankt voor je bijdrage.

Met vriendelijke groet,

Betty