11 tips to make your fundraising page successful


TIP 1
MAAK VAN JE ACTIE OOK ECHT EEN ACTIE
Feestje vieren? Afscheidsreceptie? Bruiloft? Vraag geen cadeaus maar een donatie voor je actie.

Verder kun je bijvoorbeeld:
Koekjes bakken, auto’s wassen, een brei-marathon houden, meedoen aan een hardloopwedstrijd, vioolspelen in het winkelcentrum, lege flessen verzamelen, een levend standbeeld worden, enzovoorts en laat je bij deze activiteiten vooral sponsoren.

TIP 2
MAAK DE ACTIEPAGINA JOUW PAGINA
Een actiepagina met een paar persoonlijke foto’s en teksten zorgt voor meer donaties. Upload wat foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. En vertel waarom jij de actie bent gestart. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om deze actie te starten. Kijk voor instructies voor het maken van een actiepagina hier.

TIP 3
EERST EEN PAAR DONATIES, DAN PAS VERSPREIDEN
Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.

TIP 4
ZET DE LINK VAN JE ACTIEPAGINA ONDER AL JE MAILS
Zet de link van je actiepagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet.

TIP 5
MONDELING OVERTUIGEN EN MET BEHULP VAN MOBIEL
Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren. Bookmark je actiepagina in je internetbrowser van je mobiel.

TIP 6
STUUR WHATSAPP & SMS-BERICHTEN
Maak een WhatsApp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is...

TIP 7
PLAATS REGELMATIG UPDATES OP FACEBOOK, TWITTER EN/OF LINKEDIN
De actiepagina kan je op verschillende manieren delen via social media. En vertel op je Facebook, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling…Voorbeelden van statusupdates:
Als je een spreekbeurt gaat voorbereiden: vertel daar wat over. Bedank mensen in het openbaar elke keer als je een donatie krijgt. Doordat anderen dit zien zullen ze eerder geneigd zijn om dit ook te doen. Echt, het helpt!

TIP 8
PLAATS NIEUWSBERICHTEN OP JE ACTIEPAGINA EN DEEL DEZE
Op je actiepagina kan je eenvoudig nieuwsberichten zetten. En vergeet niet om je bericht daarna te delen via Facebook, Twitter en/of LinkedIn (zie tip 6).

TIP 9
BETREK JE DONATEURS BIJ JE EINDSPRINT!
Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt.

TIP 10
BENADER BEDRIJVEN OM JE TE SPONSOREN
Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.

TIP 11
HOU VOL: BLIJF MENSEN HERINNEREN!
Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!

HULP NODIG? WIJ STAAN VOOR JE KLAAR
Wij helpen je graag om je actie tot een succes te maken. Neem gerust contact met ons op via uef@rug.nl.

GAAT HET GOED? LAAT HET ONS WETEN!
Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder leuk verhaaltje bij? Laat het ons weten. Stuur ons een mail via uef@rug.nl en misschien delen we jouw actie en verhaal via onze social media kanalen.

HEB JE NOG TIPS VOOR ONS?
Wij geven hier onze tips maar misschien heb jij ook goede tips. Laat het ons weten via uef@rug.nl.